Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal

“Jedna od odlika civiliziranih društava su razvijeni kolekcionarski hobiji i organiziranje kolekcionara u određena udruženja i društva. Skupljaju se medalje, značke, militarija, stari dokumenti, novac, marke i sve drugo što ljudi vole. U svemu tome treba imati mjeru, čar je u tome da nikada nemaš sve, ali ono što skupiš polako slažeš u album godinama…”

Numizmatika - Novčanice zemalja bivše Jugoslavije

Dobrodošli na stranicu posvećenu numizmatici – zemljama bivše Jugoslavije! Ova stranica pruža uvid u bogatu numizmatičku povijest regije i omogućuje vam istraživanje fascinantnih novčanica koje su kružile na teritoriju bivše Jugoslavije.

Zemlje bivše Jugoslavije imaju svoju jedinstvenu numizmatičku baštinu. Kroz različite razdoblje i političke promjene, ove zemlje su izdale raznolike serije novčanica koje prikazuju njihovu povijest, kulturu, likove i simbole.

Na ovoj stranici možete istraživati različite serije novčanica iz različitih razdoblja. Otkrijte prve serije dinara iz kasnih 1940-ih godina, svjedočeći temeljima nove socijalističke države. Zaronite u šarene serije novčanica iz 1960-ih i 1970-ih godina koje su prikazivale raznolike motive i slavile postignuća regije. Istražite izdanja novčanica nakon raspada Jugoslavije i stvaranje neovisnih država.

Bilo da ste kolekcionar, povjesničar ili jednostavno ljubitelj novčanica, ova stranica pruža jedinstvenu priliku da dublje istražite numizmatičko nasljeđe bivše Jugoslavije. Uživajte u pregledavanju i upoznavanju s raznobojnom i zanimljivom kolekcijom novčanica koje su obilježile ovo područje.

Napomena: Ova stranica ima svrhu informativnog i edukativnog karaktera te se ne bavi prodajom ili trgovinom novčanica.

Print Friendly, PDF & Email
 
Scroll to Top

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće koji su neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. – Polica privatnosti