Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
50. Mystic Mountain Festival, Croatia – repeat²

Mystic Mountain Festival, Croatia – repeat²

👁️ Ova razglednica pregledana je 262 puta

Pozivnica na Mystic Mountain

Ljeto se već odavno usidrilo, a ja o moru ni ne razmišljam. Na kućnu adresu mi je stigao maleni paket u kom se skrivala hemokica (ona viseća vreća za izležavanje i zurenje u sunce),  jasan poziv za  još jedno okupljanje na Velebitu. Prošli put sam “volontirao” kao fotograf i dobio besplatan upad, pa sam razmišljao da bi bilo dobro ponoviti tu kombinaciju. Netko mi je jednom rekao da je pravo volontiranje zapravo ići tamo gdje si najpotrebniji, na primjer pomagati bolesnicima i slično, a sve ostalo je ipak samo usluga za uslugu…

Pošto su mi organizatori Mystic Mountain festivala (nakon što sam im poslao fotografije prošle godine) rekli da mogu doći ponovno, iskoristio sam taj adut i pozvao se na festival. (Hvala Darko!)

Lokacija?

Gdje, Što, Kako, Kada i Zašto?

Sve je već rečeno u prvom dijelu –

Što ponijeti na kampiranje?

Što manje stvari, to bolje!

Najveći su mi izazov kamere i oprema za njih… Da ponesem i tripod ?

Ako me nagodinu kojim slučajem put odvede do Baških Oštarija ne fotografiram ni pod razno, samo ću se odmarati i izležavati, neću ni šator nositi, spavat ću u vreći za spavanje, u hammocku…

Danima biti privezan za torbu i ne odvajati se od fotića otežava razbibrigu. Ali kad sam sam već dobio besplatan upad zbog toga, red je da se ne žalim. (A i volim fotkati.)

Da, u nekom trenutku poželi čovjek da ima struju, pa neko kuhalo pa i roštilj možda? Ali poanta kampiranja je pobjeći od svega toga, shvatiti da ti ništa ne treba i povezati se sa prirodom.

…ponio sam i tripod 😅 

#CoolVibra

Uz fotkanje bi mogao napraviti i neki video možda? Onako festivalski, kao što je onaj od prošle godine. …mašta mi već radi i u glavi mi se vrte prošlogodišnji kadrovi festivala Vladimira Mikete, složio je dobar video… Ponovno si uzimam prevelik zalogaj… Znam da je gotovo nemoguće sve to slikati i snimati, a pritom se i družiti s ekipom… Da sam sam, možda bi i bilo izvedivo…  I dok su mi se razne kreativne ideje motale po glavi, stao sam na jednoj koju sam mogao realizirati odmah! Isprintao sam prošlogodišnje fotke u manjem formatu i na poleđini svake stavio nasumičnu pozitivnu poruku! Planiram ih postaviti po cijelom kampu! Idealan način za podizanje pozitive na festivalu. 😇

Vrijeme se utaborilo

Parkirali smo automobile na novom parkingu – livadi iza kampa. Prije raspakiravanja odlazimo u izviđanje lokacije za postavljanje šatora. Pop-up šator se isplatio u prvih pet sekundi koliko mi je trebalo da ga izvučem iz navlake i prepustim zakonima fizike. Sve ostalo vrijeme predviđeno za podizanje kampa potratio sam vežući mrežu za ležanje između dva drveta.

Vrijeme može stati.

Istraživanje kampa

Vođen prošlogodišnjim iskustvom, znam da ću dane i noći provoditi šetajući u krug po kampu, uz odmaranje na usputnim random chill lokacijama pa se za to i pripremam. Trebam samo vodu, to je najbitnije. Sve ostalo doći će samo i u pravo vrijeme.

Novi zvuk

U prošlogodišnjim recenzijama festivala, uz brojne pohvale, dosta ljudi je napisalo da bi bilo super da je koji decibel više. Jedan od prvih noviteta koje sam primjetio bio je novi zvuk koji je pozivao na klasično domorodačko skakanje oko dj-a do stanja transa. Ne samo da je bio za par decibela jači, nego se osjetila i bolja kvaliteta zvuka koja je bez dvojbe podigla vibru festivala na viši nivo.

Zakon! Još da je samo par decibela više…  😂

Mystic Mountain Festival, Croatia - repeat² 25
Mystic Mountain Festival, Croatia - repeat² 26

Novi stage

Super mi je vidjeti kako se Mystic razvija i raste. Na središnjem dijelu niknuli su šatori za smještaj. Tu je i novi stage – mjesto gdje se održavaju radionice. Nalazi se na otvorenom povišenom podiju i natkriven je. Ne znam dali je u potpunosti zamijenio prostoriju na katu gdje su se prije održavale radionice ili je namjenjen samo za neka događanja. U svakom slučaju, super se uklopio. 

Timetable

Vrhunska mjuza sa podužom listom imena, zanimljive radionice, odlična ekipa, planinarske ture = jako malo spavanja.

Prvu noć sam si morao dati oduška i osjetiti energiju na stage-u, pa sam torbu sa foto opremom ostavio na čuvanje kod šanka. Vratio sam se po nju ujutro oko 10h kad sam se probudio… Hvala ljubaznoj i kreativnoj ekipi kod šanka!

Buđenje u prirodi

Najbolja stvar ikad. Probuditi se u prirodi i prošetati šumom. Zrak je ugodan, sunce blago a šum krošnji drveća uklapa se u ambijentalnu glazbu koja dolazi sa stagea.

Na pomolu je još jedan divan dan…

Mystic Mountain Festival, Croatia - repeat² 32

Ivan Judaš samo za Mystic Mountain

Dio chill atmosfere sa Mystic-a uz par random kadrova i zvukove Ivana Judaša koji su ipak neusporedivo bolji uživo! 

(drugi put kad se vidimo očekujem neki studijski snimak 🤗)

Baci štap

Uvijek je dobro vidjeti nekog starog poznanika, a još je bolje upoznati nekog novog. Baci štap. Upoznaj nekog. Svi su pozitivni, otvoreni i prijateljski raspoloženi. 

Reset

Partijanje i odmaranje. Nema boljeg odmora za dušu i tijelo! Nakon par dana, iako neispavan, bio sam pun energije. Uživao sam u izlasku sunca, u dnevnoj vrućini, u zalasku sunca i u osvježavajućim noćima…

Odmorio sam se.

Hvala!

Hvala još jednom Mystic Mountain ekipi na super organizaciji i odličnoj atmosferi! Hvala i svima okupljenima koji su ovo druženje vrhunski začinili!

Mystic Mountain Festival, Croatia

[adinserter block="3"]

360°

I za kraj dvije fotke mjesta na kojima su bili susjedni šatori!

Ne ostavljajte ništa iza sebe!

DA!

NE!

Galerija Fotografija - Mystic Mountain Festival – Repeat²

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)
Become a patron at Patreon!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

 
Scroll to Top

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće koji su neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. – Polica privatnosti