Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
14. Veliko Trgovišće, Hrvatska – Dr. Franjo Tuđman

Veliko Trgovišće, Hrvatska – Dr. Franjo Tuđman

👁️ Ova razglednica pregledana je 0 puta

Rodno mjesto prvog Hrvatskog predsjednika

Vozeći se Hrvatskim zagorjem, obišao sam kao turist neke općine u Hrvatskom zagorju, pa sam tako svratio i u Veliko Trgovišće.

Veliko Trgovišće je općina u Hrvatskom zagorju,  poznata kao rodno mjesto prvog Hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.

U neposrednoj je blizini grada Zagreba od kojega je udaljeno 30 km. Pokraj općine prolaze važni državni prometni koridori  kao npr auto-cesta Zagreb-Macelj. Istim prostorom, dolinom rijeke Krapine prolazi i trasa bivše “zagorske magistrale”, danas županijske ceste.

Veliko Trgovišće

Preko puta rodne kuću dr. Franje Tuđmana nalazi se Hotel Restoran. Uz gastronomsku ponudu, ovdje možete i prenoćiti. Pored objekta nalazi se sportski centar i uređeno igralište za djecu.

Šetnja prirodom, vožnja biciklom,  jahanje  i planinarenje na duže ture mogući su na ovom prostoru. Ako niste sportski tip, onda svratite za vrijeme održavanja svečanosti povodom grožđa i vina. Svečanosti se tradicionalno održavaju nekoliko puta godišnje i svi dragi gosti su dobrodošli.

Ribnjak

Zagorska vinska cesta je zbog konfiguracije terena prilično krivudava, ali ono što je najbitnije – prolazi i kroz ovaj kraj.

Na ulazu u Veliko Trgovišće iz smjera Tuheljskih Toplica i Kumrovca nalazi se Ribnjak. Ribnjakom upravlja  Sportsko ribolovna udruga Jezero iz Velikog Trgovišća. Lijepo uređen stari rukavac riječice Horvatske dužine je 300, a širine 15 metara, sa prosječnom dubinom od 2 metra. Jezero je bogato poribljeno, pa ga nećete napustiti bez ribe.

Dnevne ribolovne karte možete kupiti u bistrou na samom jezeru.

Poslije Velikog Trgovišća uputio sam se u restoran Zelenjak, koji se nalazi na cesti koja iz Klanjca vodi u Kumrovec.

Nakon okrijepe u restoranu, planiram svratiti i do Kumrovca.

(Vidi Razglednicu iz Kumrovca)

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)
Become a patron at Patreon!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

 
Scroll to Top

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće koji su neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. – Polica privatnosti