Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
Mate Mišo Kovač

Mate Mišo Kovač – Arena Zagreb, Hrvatska

👁️ Ova razglednica pregledana je 1651 puta

Mate Mišo Kovač

Neokrunjeni kralj

Mate Mišo Kovač, velemajstor, car i neokrunjeni kralj hrvatske zabavne glazbe, rođen je 1941 god. u Šibeniku. Pjevač je s najviše prodanih ploča zabavne glazbe – čak preko 20 milijuna. Svrstao se u sam vrh  glazbene industrije postigavši u glazbi sve što se postići može, što mu je omogućilo da još za života postane legenda. Svoju karijeru započeo je obradama stranih uspješnica, a nastavio naglašeno emotivnim pjesmama uglavnom tipičnog mediteranskog i dalmatinskog melosa.

Vrhunac popularnosti doživio je sedamdesetih i osamdesetih godina, a  i danas ima veliku i odanu publiku.

Mišo Kovač koncert - Samo nas nebo rastavit može - Zagreb

Nisam imao planova za nadolazeći vikend, ulaznice su bile povoljne, a ja – iako znam skoro sve njegove pjesme, nikada nisam bio na koncertu Miše Kovača. Zapravo, nisam bio niti na jednom koncertu u dvorani Arene Zagreb. Spajanje ta dva iskustva bila je odlična motivacija za odlazak na koncert kralja.

Areana Zagreb koncert
Mate Mišo Kovač - Arena Zagreb, Hrvatska 5

Arena Zagreb

Najveća sportska arena u Hrvatskoj, Arena Zagreb, sagrađena je 2008. godine za potrebe održavanja 21. Svjetskog rukometnog prvenstva. Zbog svoje ljepote, funkcionalnosti i važnosti, ova grandiozna građevina postala je novi arhitektonski simbol grada Zagreba.Prvi događaj organiziran u Areni bila je prijateljska utakmica rukometnih reprezentacija Hrvatske i Rusije, 27. prosinca 2008. godine.

Arena Zagreb službeno je otvorena 17. siječnja 2009. godine spektakularnim koncertom poznate hrvatske rock grupe Prljavo kazalište, na kojem se okupilo 22.500 posjetitelja.
 

Mate Mišo Kovač treći puta pjeva u Areni Zagreb.

“Arena je, naravno, rasprodana, a poznavajući Mišu i njegove obožavatelje svih naraštaja, nema nikakvih dvojbi da to neće biti koncert nego zajedničko slavlje uz rijeku emocija i međusobne ljubavi koju ni nebo rastaviti ne može.”

Karijera

Kroz dugogodišnju karijeru od preko 50 godina, Mate Mišo Kovač jedan je od najpopularnijih izvođača u regiji koji nikada nije ostavio publiku ravnodušnom, prodao je više od dvadeset milijuna ploča i dobitnik je brojnih diskografskih i glazbenih nagrada. Svaka pjesma mu je hit i vraća u dane mladosti. Iza njega su hitovi uz koje su generacije rasle i odrastale, istinski klasici poput;

Ako me ostaviš, Ti si pjesma moje duše, Ostala si uvijek ista, Poljubi zemlju, Dalmatino, Svi pjevaju ja ne čujem, Drugi joj raspliće kosu, Nikoga nisam volio tako, Dalmacija u mom oku, Ja nemam više razloga da živim, Slušaj majko moju pjesmu, Još i danas teku suze jedne žene…

Vjerna publika

Mišini koncerti poznati su i po njegovoj vjernoj publici,  koja uvijek pjeva zajedno sa njim. Dovoljno je da Mišo podigne ruke, a publika će odraditi ostalo. Voli osjetiti energiju publike, a publika voli sudjelovati. Sve što se događa na koncertima samo je prilog istini da su veze Miše Kovača i njegovih fanova neraskidive.

Sa svojih 80 godina i preboljenom upalom pluća glas mu nije kao nekada, ali veza između njega i njegovih obožavatelja jaka je kao i uvijek. Uz ovacije publike, napunio je Arenu Zagreb emocijama na koncertu nazvanom –  „Samo nas nebo rastavit može“ te još jednom pokazao kako mu nebo uistinu i jest granica.

 „Samo nas nebo rastavit može“

„Jako sam sretan što ću opet nastupiti u Zagrebu, u gradu kojem živim već 52 godine, u gradu u kojem sam napunio Arenu dva puta. Ovaj koncert poklon je svim obožavateljima, mojoj dragoj publici koja me vjerno prati kroz cijelu moju karijeru. Hvala vam od srca i vidimo se 26. listopada u Areni Zagreb!”

Ivana Kovač

Gosti

Na poluvremenu koncerta, Mišo je otišao predahnuti, a atmosferu su održavali gosti iznenađenja.

– njegova kćer Ivana Kovač, Alen Nižetić, Slavonske Lole i Nina Badrić.

Nakon odmora, Mišo je drugo poluvrijeme odigrao vrhunski i ostavio srce na terenu.

Mišo Kovač
Mate Mišo Kovač - Arena Zagreb, Hrvatska 6
slavonske lole, arena zagreb

Medalja Grada Zagreba

Tijekom koncerta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je Miši Kovaču Medalju grada Zagreba za sveukupni doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni te 50 godina umjetničkog djelovanja.

Mišo Kovač

Živio kralj

Neka nam dugo i sretno živi naš voljeni Mate Mišo Kovač!

Hvala ti za sve lijepo što si dao.

Postao si uz NK Hajduk simbol svoje voljene Dalmacije.

 

Album fotografija

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)
Become a patron at Patreon!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

 
Scroll to Top

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće koji su neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. – Polica privatnosti