Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
20. Letovanić – selo pokraj Kupe, Hrvatska

Letovanić - Selo pokraj Kupe, Hrvatska

👁️ Ova razglednica pregledana je 0 puta

Letovanić, Letovanić, selo pokraj Kupe

Pregledavajući arhivu fotografija, naišao sam na slike iz Letovanića – malenog sela u općini Lekenik, sela od oko 500 stanovnika i oko 200 domačinstava iz Sisačko moslavačke županije. Sigurno ga poznajete zbog one pjesme Letovanić Letovanić, selo pokraj Kupe. Barem sam ga ja po tome upamtio…

Letovanić, Letovanić,
selo pokraj Kupe,
Letovanić, Letovanić,
selo pokraj Kup’.

Šajda, rajda, oči plave
selo pokraj Kupe,
šajda, rajda, oči plave,
selo pokraj Kup’.

U njemu su, u njemu su
cure ko jabuke,
u njemu su, u njemu su
cure ko jabuk’.

Slike su jako stare (2008), a uz slike su bila i 4 malena video klipa zbog kojih sam se i odlučio objaviti ovu razglednicu. Kvaliteta je malo lošija, ali ipak ok s obzirom da sam onda koristio maleni Sonijev digitalac.

Folklorni ansambl Šiljakovina

Na videu se između ostalih izvođača nalazi i Folklorni ansambl Šiljakovina (čuje se najava) koji djeluje od 1996. godine. Ansambl okuplja članove iz Šiljakovine te okolnih sela Vukomeričkih gorica. Lijepo je gledati i slušati te stare Hrvatske narodne običaje.

Pomislio sam možda netko pronađe sebe ili nekoga koga poznaje na snimci, pa je zato nisam htio izbrisati. 😀

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija

Pred kraj ljeta ovdje se održava već tradicionalna manifestacija, Letovanić selo pokraj Kupe. Tada se slavi i zaštitnik Letovanića, sv.Bartol.

Nakon utrke čamaca, subotnje večer rezervirano je za Ribarsku noć na obali rijeke Kupe.

Ta tradicionalna kulturno-turistička manifestacija 26. i 27. kolovoza privuče veliki broj posjetitelja s obzirom da su za njih osmišljeni brojni sportski, kulturno-umjetnički, gastronomski i drugi sadržaji.

Bartolovska nedjelja

Osim smotre folklora, ovdje se može odmarati u miru i tišini, a osim pecanja možete i provoditi vrijeme na riječnoj plaži. Možete i promatrati rode, nema ih toliko puno kao u Čigoću, ali ih ima!

 Smotra folklora u Letovaniću, selu pokraj Kupe – jedna mi je od lijepših uspomena, svakako moram ponovno svratiti i sve to malo bolje medijski popratiti!

Galerija fotografija - Letovanić

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)
Become a patron at Patreon!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

 
Scroll to Top

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće koji su neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. – Polica privatnosti