Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
St. Lawrence's Day - Petrinja, Croatia

Petrinja, Lovrenčevo - Hrvatska

👁️ Ova razglednica pregledana je 388 puta

Sveti Lovro

Svake godine u Petrinji slavi se blagdan svetoga Lovre i manifestacija Lovrenčevo. Lovrenčevo je  ujedno i najstariji događaj u Petrinji, kada se slavi njezin zaštitnik. Jedne godine planirano sam se zadržao na Lovrenčevu kako bih vidio samu manifestaciju i ponudu grada Petrinje. 

Petrinja, St. Lawrence's Day
Petrinja, paviljon

Manifestacija

Od samog jutra 10. kolovoza kreću zanimljiva kulturna, tradicijska, vjerska i zabavna događanja koja se održavaju u stoljetnom gradskom parku – Strossmayerovom šetalištu.
Svojom ljepotom, goste privlači predstavljanje narodne baštine petrinjskoga kraja, a ujedno se slavi i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Dan oslobođenja Petrinje.
[adinserter block="3"]
Petrinja, Lovrenčevo

Sajam

Na sajmu možete kupiti razne suvenire od kojih su mnogi ručni radovi. Uz suvenire može se pronaći mnoge delicije od kojih su meni najdraže – domaći sir i kupinovo vino.

Petrinja, Lovrenčevo The fair
Crkva svetog Lovre, Petrinja

Crkva svetog Lovre

Crkva svetog Lovre u Petrinji izgrađena u klasicističkom stilu replika je prvobitne crkve, koja je porušena za vrijeme velikosrpske okupacije Petrinje, 23. veljače 1992. godine, te ponovno izgrađena na temeljima stare crkve 2004 godine.
 
Misa Lovrenčevo, Petrinja
[adinserter block="2"]
[adinserter block="2"]

Nebeski spektakl

Kad se spusti noć, na Trgu hrvatskih branitelja možete uživati i u živoj glazbi.

Vrhunac događanja ipak  je doživljaj jedinstvenog nebeskog spektakla – promatranje zvijezda padalica na otvorenom, popularno zvanih suze svetoga Lovre.
 
tears of sv lovro
Stjepan Radić

Spomenik dr. Stjepanu Radiću

Prošao sam i pored spomenika Stjepana Radića.
 Stjepan Radić, bio je hrvatski političar, književnik, prevoditelj i publicist. Prvi je hrvatski politolog sa svjedodžbom. Jedan je od velikana hrvatske povijesti. Stjepan Radić je bio vođa HSS i nastradao je u atentatu, zajedno sa drugim prvacima HSS, u beogradskoj skupštini 1928 god.
[adinserter block="3"]

Suveniri iz Petrinje

Kada prvi puta dođem u neki grad obavezno potražim i suvenire. Ovoga puta to nije bilo teško 😀 .

Lovrenčevo - Galerija fotografija

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

 

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće. Neki kolačići koje koristimo neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. Koristimo i neke lokalne kolačiće koji su vezani za lokalne kampanje a koji će nestati po njihovu završetku. – Polica privatnosti