Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
St. Lawrence's Day - Petrinja, Croatia

Petrinja, Lovrenčevo - Hrvatska

👁️ Ova razglednica pregledana je 0 puta

Sveti Lovro

Svake godine u Petrinji slavi se blagdan svetoga Lovre i manifestacija Lovrenčevo. Lovrenčevo je  ujedno i najstariji događaj u Petrinji, kada se slavi njezin zaštitnik. Jedne godine planirano sam se zadržao na Lovrenčevu kako bih vidio samu manifestaciju i ponudu grada Petrinje. 

Petrinja, St. Lawrence's Day
Petrinja, paviljon

Manifestacija

Od samog jutra 10. kolovoza kreću zanimljiva kulturna, tradicijska, vjerska i zabavna događanja koja se održavaju u stoljetnom gradskom parku – Strossmayerovom šetalištu.
Svojom ljepotom, goste privlači predstavljanje narodne baštine petrinjskoga kraja, a ujedno se slavi i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Dan oslobođenja Petrinje.
[adinserter block="3"]
Petrinja, Lovrenčevo

Sajam

Na sajmu možete kupiti razne suvenire od kojih su mnogi ručni radovi. Uz suvenire može se pronaći mnoge delicije od kojih su meni najdraže – domaći sir i kupinovo vino.

Petrinja, Lovrenčevo The fair
Crkva svetog Lovre, Petrinja

Crkva svetog Lovre

Crkva svetog Lovre u Petrinji izgrađena u klasicističkom stilu replika je prvobitne crkve, koja je porušena za vrijeme velikosrpske okupacije Petrinje, 23. veljače 1992. godine, te ponovno izgrađena na temeljima stare crkve 2004 godine.
 
Misa Lovrenčevo, Petrinja
Petrinja, Lovrenčevo - Hrvatska 8
[adinserter block="2"]
[adinserter block="2"]

Nebeski spektakl

Kad se spusti noć, na Trgu hrvatskih branitelja možete uživati i u živoj glazbi.

Vrhunac događanja ipak  je doživljaj jedinstvenog nebeskog spektakla – promatranje zvijezda padalica na otvorenom, popularno zvanih suze svetoga Lovre.
 
tears of sv lovro
Stjepan Radić

Spomenik dr. Stjepanu Radiću

Prošao sam i pored spomenika Stjepana Radića.
 Stjepan Radić, bio je hrvatski političar, književnik, prevoditelj i publicist. Prvi je hrvatski politolog sa svjedodžbom. Jedan je od velikana hrvatske povijesti. Stjepan Radić je bio vođa HSS i nastradao je u atentatu, zajedno sa drugim prvacima HSS, u beogradskoj skupštini 1928 god.
[adinserter block="3"]

Suveniri iz Petrinje

Kada prvi puta dođem u neki grad obavezno potražim i suvenire. Ovoga puta to nije bilo teško 😀 .

Lovrenčevo - Galerija fotografija

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)
Become a patron at Patreon!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

 
Scroll to Top

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće koji su neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. – Polica privatnosti