Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
10. N. P. Plitvička jezera, Hrvatska – Raj na zemlji

N. P. Plitvička jezera, Hrvatska – Raj na zemlji

👁️ Ova razglednica pregledana je 0 puta

Idemo na Plitvička jezera !

Zamislite šetnju pokraj jezera u netaknutoj prirodi… Sviježi prirodni zrak i aktivnost = idealan izlet…

A sada zamislite na jednome mjestu 16 jezera, koja su međusobno povezana prekrasnim slapovima i priljevima kristalno čiste vode, a posvuda naokolo uređene pješačke stazice i mostići koji se savršeno uklapaju u okolinu! Ima li boljega mjesta za prošetati i razbistriti um?

Nacionalni Park

Siguran sam da ste čuli za Nacionalni park Plitvička jezera, ali jeste li se odvažili posjetiti ga? Usudio bih se reći da su Plitvička jezera broj jedan na popisu mjesta koje treba posjetiti u Hrvatskoj.

Nacionalni park Plitvička jezera je zapravo šumoviti planinski kraj u kojemu se nalazi 16 jezera koji dobivaju vodu od raznih rijećica i potoka a međusobno su spojena kaskadama i slapovima. U njegovoj blizini postoje izgrađeni hoteli, turistička naselja i naravno restorani. A svake godine ljepotu Plitvičkih jezera pregledavaju mnogobrojni strani i domaći turisti. Jezera su prelijepa i zimi i ljeti i nacionalni su ponos Hrvatske.

Raj na zemlji

Kada sam prvi puta posjetio nacionalni park Plitvička jezera, bio sam u sedmom nebu. Jednostavno se nisam mogao nagledati te prekrasne prirode koja je igrajući se vodom stvarala doista jedinstven prizor uz koji malo tko može ostati ravnodušan. Na slikama se vidi koliko je voda čista i kako se na mjestima preljeva uz pješačke staze, ali da biste osjetili svu čar plitvičkih jezera, morate otići tamo i povezati se sa prirodom!

Čak i nakon povratka sa izleta, dosta dugo sam sam bio pod jakim dojmovima, što se ne događa baš često.

Osobno sam na Plitvičkim jezerima bio nekoliko puta i uvijek sam se vratio prezadovoljan onime što sam vidio. Kada sam bio dijete tamo su me vodili roditelji, a kasnije sam ja vodio druge. Pošto imam dosta rodbine u USA, jedna od njihovih želja kada su došli u posjet domovini bila je i obilazak Plitvičkih jezera, pa tako svjedočim da za njih znaju i naši ljudi koji žive u inozemstvu.

Cijena ulaznice?

Obično sam vozio autom starom cestom prema Karlovcu i onda na Plitvička jezera. Cijena ulaznice ovisi o godišnjem dobu kada se posjećuju jezera, a  za odraslu osobu to može biti od 55 do 180 kuna.

Ona uključuje i uporabu broda na jezeru Kozjak te vožnju panoramskim vlakom. Naravno ako netko želi može odsjesti u Hotelu, probati ličke specijalitete i drugo. Ja sam u posjet svaki puta dolazio na samo jedan dan, od jutra do navečer i moram reći da unatoč tome što sam cijeli dan bio u pokretu nisam bio umoran.

Kada posjetiti Plitvice?

Plitvice su prekrasne u bilo koje doba godine! Kako ljeti zbog posebnog zraka u kojem se osjeti svježina vode, tako i zimi kada sve zaledi. Tada dolazi do jedinstvenog prizora u kojem led zaustavlja tokove vode kao da zaustavlja vrijeme!

Kao i sva turistički značajnija mjesta Plitvička jezera najbolje je posjetiti u ranijim satima kako bi se izbjegla gužva! Ipak je to najveći, najstariji i najposjećeniji Hrvatski nacionalni park!

Meni još samo ostaje želja da Plitvice posjetim zimi kada su okovane ledom!

Galerija fotografija - N. P. Plitvička jezera, Hrvatska – Raj na zemlji

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)
Become a patron at Patreon!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

 
Scroll to Top

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće koji su neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. – Polica privatnosti