Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
Botanički Vrt, Zagreb

Botanički vrt – Zagreb, Hrvatska

Botanički vrt

Botanički vrt je uz park Maksimir jedna od najljepših zagrebačkih zelenih površina. 

Oaza mira u centru grada

Smjestio se zapadno od Glavnoga kolodvora, samo 5 minuta pješice od parka Zrinjevca. U Botaničkom vrtu prevladava ugodna tišina, te smirujuća i opuštajuća atmosfera. Ljudi u tišini razgledavaju vrt ili sjede na klupi čitajući knjigu.

Park je najljepši u proljeće kada krene zeleniti i cvijtati, pa sve do jeseni, kada ga ona oboja svojim nijansama.

Samim time je i otvoren od 01. Travnja do 01. Studenoga i ne može ga se obilaziti u zimskome periodu!

Ulaz je besplatan

Nakon što je grad Zagreb darovao zemljište Prirodoslovnom fakultetu, vlasniku vrta, ulaz se ne naplaćuje. Time se poštuje zamolba gradskih vlasti stara više od stoljeća, koja se sastojala od toga da se građanima omogući besplatno uživanje u ljepotama vrta. Želite li i vi uživati u besprijekorno uređenoj prirodi i cvijeću te se odmoriti od gradske buke i gužve, dođite i prošetajte se Botaničkim vrtom, Marulićev trg 9a, Zagreb.  (Vidi službene stranice)

Spomenik parkovne arhitekture

Botanički vrt je vrlo bogat biljnim vrstama, estetski oblikovan i brižljivo uređen i njegovan. (više od 5000 biljnih svojti)
Projektiran 1889. godine prema zamisli Antuna Heinza. Osnovni raspored vrta je do danas najvećim dijelom zadržan te nema mnogo odstupanja od prvobitnog projekta. Zbog svoje velike obrazovne, kulturno-povijesne i turističke vrijednosti te sveukupnoga značenja za grad Zagreb i Republiku Hrvatsku, Botanički je vrt od 1971. godine zakonom zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture.

Na izlasku iz vrta, ispunio sam anketu o svojim dojmovima prilikom obilaska, a za uloženo vrijeme dobio sam razglednicu… 😀 …baš prikladno 😀

Galerija fotografija - Botanički vrt

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)
Become a patron at Patreon!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


 
Scroll to Top

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće koji su neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. – Polica privatnosti