Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
cacib Varaždin

CACIB (izložba pasa), Varaždin – Hrvatska

Sasvim slučajno na izložbi

Prolazeći kroz Varaždin pri povratku iz Trakošćana (Vidi razglednicu iz Trakošćana), sasvim slučajno sam saznao da je u tijeku izložba pasa na obližnjem kinološkom poligonu. Odlučio sam pogledati izložbu za koju je ulaznica je bila 20 kuna (za dva dana izložbe). Kroz dva dana izložbe ovdije će prodefilirati oko 1000 pasa i oko 200 pasmina. Ovih dana me baš ide sa neplaniranim usputnim stanicama

CACIB Varaždin

Kasnije sam saznao i službeni naziv izložbe a to je bio CACIB Varaždin. (CAC izložba je izložba na državnom nivou, a CACIB izložba na međunarodnom.) Međunarodna izložba pasa u Varaždinu održala se već mnogo puta pa možemo reći da je postala i dio tradicije.

Ovakve izložbe vrlo su važne jer su glavna uzgojno-selekcijska metoda. Nije važno samo tko će pobijediti, već kakvi su vaši psi, kakva je pasmina, ljudi iz čitave Europe dovode pse i mogu vidjeti s kime će pariti svoje mezimce. Osim te glamuroznosti u finalu, izložba je i mjesto na kojem se potiče uzgojno-selekcijski rad. Izložbu je svečano otvorio varaždinski gradonačelnik koji je naglasio kako je CACIB jako dobra prigoda za Varaždin s obzirom da ovdije dolaze uzgajivači 22 zemlje Europe.

Što možete vidjeti na izložbi pasa

Uz bogati dvodnevni program, pripremljen je i prigodni program pokaznih vježba sa psima koji uključuje agility u kojem psi svladavaju zadane prepreke, te športsko radnu kinologiju gdje će se prikazati poslušnost psa, te napad i obranu uz pomoć markiranta. Uz ocjenjivanja pasa održava se i  specijalna izložba, a na kraju naravno proglašenje najljepšega psa izložbe CACIB Varaždin.

Hotel Turist

Za ugodan subotnji i nedjeljni boravak na poligonu Kinološkog društva Varaždin brine se osoblje hotela „Turist“ sa svojom sada već tradicionalnom ugostiteljskom ponudom. Bilo je vruće i pomalo sparno i iskoristio sam tu ponudu u vidu nešto sa ,”grila,” ali i piva radler limun koje mi je najbolje osvježenje. Naravno fotkao sam tu i tamo, koliko sam mogao iako se nisam posebno pripremio za tu prigodu.

Bio mi je jako zanimljivo pogledati barem dijelič te manifestacije. Za vrijeme mog posjeta održavala se specijalna izložba pinčera, šnaucera i hrtova. 😀 Pasa je bilo iz gotovo svih europskih zemalja a suci su bili međunarodni. Statistiku same izložbe možete pogledati na službenim stranicama!

Nažalost nisam bio dva dana, ali sam u svakom slučaju zadovoljan viđenim! Par sati koje sam ovdje proveo, prenosim Vam svojim fotografijama. LP

Album fotografija - CACIB (izložba pasa), Varaždin – Hrvatska

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

 

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće. Neki kolačići koje koristimo neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. Koristimo i neke lokalne kolačiće koji su vezani za lokalne kampanje a koji će nestati po njihovu završetku. – Polica privatnosti