Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
33. Putovanje na Mjesec – Nikon P900, Hrvatska

Putovanje na Mjesec – Nikon P900

Kako do Mjeseca

Mjesec je zemljin prirodni satelit i najbliže nebesko tijelo udaljeno prosječno 384.000 km od zemlje. Premda je danas prilično nenaseljiv, što zbog manjka atmosfere, što zbog razlike u noćnoj i dnevnoj temperaturi koja se mijenja i za nekoliko stotina stupnjeva ovisno o sunčevom svjetlu, naš Mjesec je u davnim vremenima možda bio prilično drukčiji.

Od 1969.g. američka agencija NASA u misijama Apolla je uspjela dovesti čovjeka na Mjesec i sigurno ga vratiti kući te donijeti uzorke s različitih terena.

Moja jedina prilika za odlazak na Mjesec je putem teleobjektiva, a i sa teleobjektivom se baš ne može daleko. Na sreću tehnologija napreduje i na tržištu se pojavljuju dostupni super-zoom aparati. Bacio sam se u trošak i nabavio Nikon P900.

O fotoaparatu Nikon P900

Fotoaparat Nikon P900 od 16 megapiksela i sa meni najprimamljivijom karakteristikom – 83 x optičkim zumom, omogućuje dohvaćanje detalja koji nisu vidljivi golim okom. Trenutno je jedan od najboljih digitalnih fotoaparata na tržištu sa velikim optičkim zumom. Čim sam ga izvadio iz kutije, morao sam ga testirati. Snimao sam Mjesec na nebu te Vam ostavljam par slika i neobrađeni video da sami prosudite vrijedi li onima koji se bave fotografijom ili ih zanima priroda i divlje životinje, uložiti u ovakvu vrstu fotoaparata.

Vidi se i Saturn 🪐

… neobrađeni video…

P.S.

Razglednica iz Čigoća je gotova, a i još jedan dobar zoom test sa Eiffelovog tornja –

Galerija fotografija - Putovanje na Mjesec – Nikon P900

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)
Become a patron at Patreon!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

 
Scroll to Top

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće koji su neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. – Polica privatnosti