Moje Razglednice

[gttranslate]

Putopisni portal Moje Razglednice – Hrvatske povijesne ljepote i svjetske znamenitosti.

Moje Razglednice Header - Putopisni portal
Njivice, otok Krk, Croatia

Njivice, otok Krk - Hrvatska

👁️ Ova razglednica pregledana je 992 puta

Zlatni otok Krk

Krk i jest i nije otok – od kopna ga dijeli more ali ga s njim veže 1430 metara dug most. Putovanje Krkom – “zlatnim otokom”, kako su ga zvali u antici, put je kroz tisućljetnu povijest ali i turističku stvarnost utemeljenu na kvalitetnoj ponudi. Krk je jedan od najljepših jadranskih otoka sa netaknutom prirodom, predivnim vinskim i biciklističkim stazama, kristalno čistim morem, te bogatim kulturnim naslijeđem i umjetničkom baštinom.

Na ovom ljetnom putovanju bazirati ćemo se na kupanje i obilazak dva poznata mjesta za odmor na Krku. U ovoj razglednici odlazimo na kupanje u Njivice, a u sljedećoj idemo do Baške. Prešao sam Krčki most i već za nekoliko minuta stigao do svoje prve destinacije. Rano je i još nije vrijeme za kupanje, pa odlučujem prošetati i popiti kavu dok gledam kako se more valja.

Maleno ribarsko mjesto

Njivice, nekad malo ribarsko mjesto, danas je jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta na otoku. Već su krajem 19. st. posjetitelji iz Opatije, Lošinja i ostalih okolnih ljetovališta, zajedno s izletnicima iz Rijeke, dolazili u potrazi za razonodom i odmorom, narodnim običajima, starinama te dobrim vinom. Kuće uz samu obalu mora, brodići i ribarske mreže, „kašete“ pune riba, stoljećima su bili prepoznatljiva slika Njivica.
Godine 1930. izgrađen je hotel Luka (današnji Jadran) i villa Dinka, što se smatra početkom turizma u Njivicama…

Plaže u Njivicama

Plaže u Njivicama većinom su šljunčane i kamenite, a za one slobodnijeg duha, na kraju kampa je i nudistička plaža. Osim na plažama, plivanje je moguće svuda uz obalu. U centru su, kao i u svim gradovima, restorani i barovi koji vas svojom muzikom pozivaju u obilazak, a uz rubove grada kriju se mirni zaljevi za odmor od popodnevne gužve. Jedna od najpoznatijih plaža u Njivicama je Sunset beach, gdje možete unajmiti ležaljke, pedaline ili se osvježiti u poznatom Coctail baru na plaži, koji priređuje i večernje zabave.

Kamp Njivice

Kamp Njivice nalazi se 400 m od istoimenog grada na otoku Krku, u mirnom zaljevu u neposrednoj blizini centra otoka te može ugostiti 2 000 posjetitelja. Smješten je usred hrastove šume, na vrlo pristupačnoj lokaciji, a nudi kamenu plažu s uređenim sunčalištima, mini-market i dječje igralište. Plaža u kampu Njivice se može podijeliti na dva dijela: dio za sunčanje i dio za plivanje. Ako se želite sakriti od sunca možete otići nekoliko metara od mora u šumu Kampa Njivice i odmarati u debelome hladu. 

Zabava na plaži

Kupanje i sunčanje za domaće i strane turiste već odavno nisu dostatne aktivnosti za savršen dan na plaži. Od dodatnih sadržaja na plažama u Njivicama uz nezaobilaznu šetnju sa sladoledom možete pronaći i masaže, paragliding, pedaline, skutere, trampoline, biljar, stolni tenis, pikado, minigolf i razne druge zanimljivosti za skratiti vrijeme.

Plava zastava

Na plaži u Njivicama vijori se i Plava zastava. Hrvatska spada u prvih deset zemalja svijeta prema broju Plavih zastava, a među hrvatskim otocima uvjerljivo vodi otok Krk. Plava zastava svjetski je prihvaćen standard kojim se jamče čistoća mora, sigurnost na plažama, te kvaliteta i prestiž. Da bi neka plaža ili marina dobila Plavu zastavu, mora zadovoljiti četiri stroga kriterija, a to su: kakvoća mora, sigurnost kupača, objekti usluga te odgojno-obrazovni program i informiranje javnosti.

Otok Krk ima 14 plavih zastava.

Njivice i okolica oduvijek su predstavljali zeleni kontrast kamenitim dijelovima juga otoka i baš zbog dovoljno hlada uz plažu, ostavljaju dobar dojam. U sljedećoj razglednici vozimo se na drugi kraj otoka kako bi saznali isplati li se dodatni put za kupanje u istom moru. 😂 Uživajte u video prilogu!

Njivice - Video Razglednica

Njivice - Album Fotografija

Print Friendly, PDF & Email
Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad donacijom na Patreonu! (Stvaranje novih projekata, održavanje servera i stranice bez reklama)
Become a patron at Patreon!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

 
Scroll to Top

Kako bismo poboljšali svoje usluge, na portalu mojerazglednice.com koristimo kolačiće koji su neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga (lajkanje i dijeljenje), a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistiku), tako da stranicu možemo prilagoditi tvojim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kad isključiš preglednik, a drugi su trajni i ostaju na tvom računalu neko vrijeme. – Polica privatnosti